Over ons

Ally en ik

Frank van Zwol en husky Herschel in de Ally 15,5'DR.

Voor onze kanotochten en expedities, zowel in Nederland en de Ardennen, Scandinavië en in de Canadese Yukon gebruiken we zelf al jaren de Ally kano. De opvouwbare Ally kano ging mee in de auto, in de trein en in het vliegtuig.

Inmiddels hebben we duizenden kilometers met de Bergans Ally kano gevaren, waarbij de kano zich ruimschoots heeft bewezen als een betrouwbare reisgenoot. De Ally is lichtgewicht, compact op te bergen, heeft uitstekende vaareigenschappen en is verrassend sterk. Een opvouwbaar kano-avontuur in een plunjezak!

Kroon op ons werk

Open Kano wisseltrofee 2018
Open Kano wisseltrofee 2018  Foto: Theo Pots – Kanoweb.nl

Over onze kanotochten en expedities schreven we artikelen voor Op Pad, Outdoor Magazine en National Geographic. Van de expedities op de Kaitum rivier in de wildernis van Zweeds Lapland en de tocht over de Yukon River plaatsten we films op Youtube . En samen schreven we de kanoroutegids Kanoparadijs Nederland.

Door al deze publicaties, internetfilms en de multimediapresentaties van mijn vrouw en kanomaatje Jolanda Linschooten, waarvoor we zelfs een houten kano lieten neerdalen op het podium tijdens theatervoorstellingen en jawel, óók voor het promotiewerk voor de Ally kano, kregen we in 2018 de Open Kanotrofee uitgereikt voor onze verdiensten voor de kanosport. We zijn er trots op!

Dé Bergans Ally dealer

Zo ben ik sinds 2011 Bergans Ally kanodealer en in de loop der jaren uitgegroeid tot dé vraagbaak voor mensen die alles willen weten over de opvouwbare Ally kano.
Uiteraard vind je in de shop de verschillende Ally modellen en accessoires en soms zelfs een tweedehands Ally, maar dit is geen gewone webshop waar je een vouwkano aanklikt, in je winkelmandje stopt, doorklikt naar de kassa en vervolgens op het koeriersbedrijf gaat zitten wachten tot je pakket thuisgebracht wordt.

Uit ervaring weet ik dat de eerste montage van de Ally best lastig lijkt, maar als je het een keer met een expert samen gedaan hebt, kun je het een volgende keer probleemloos zelf. Daarom lever ik Ally vouwkano’s altijd inclusief gratis assistentie bij de eerste keer monteren plus een paar uur kano-instructie. Gewoon omdat je dan veel meer plezier aan deze boot zult beleven. Ik help je graag op weg, ook als je je Ally kano ergens anders gekocht hebt of een tweedehands Ally op de kop getikt hebt.

Tips en cursussen

Kijk dus rustig rond op deze Allykano website, doe inspiratie op met de video’s en foto’s of bekijk de vele Ally tips die ik in de loop van de tijd verzameld heb over montage, gebruik, onderhoud, reparatie, transport en wat al niet meer.

Kom een keer vrijblijvend proefvaren in Akersloot, of tijdens een van de demo-dagen. Natuurlijk kun je bij mij ook een Ally huren als je de boot wat langer wil uitproberen. En wie al een Ally kano heeft kan bij mij terecht voor tips, of het nabestellen van onderdelen.

Wil je beter leren kanovaren dan geef ik cursussen op vlak water of op eenvoudig wildwater in de Ardennen. Mail gerust met alle mogelijke en onmogelijke vragen.

Jolanda LInschooten en Frank van Zwol langs de Kaitum Elva in Lapland.